Chocoladetaart met kastanjepuree
Recept voor chocoladetaart met kastanjepuree, oftewel ”Tarte aux creme des marrons”. Dit is voor een springvorm van 24cm.
Voor de bodem:
- 50 g boter
- 3 eieren
- 85 g suiker
- 40 g bloem
- 40 g cacao (plus extra)
Voor de vulling:
- 400 g kastanjepuree (ongezoet)
- 2 eieren
- 400 g pure chocolade
- 600 ml room
Bereidingswijze:
Eerst de bodem maken; Smelt de boter en klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de (gezeefde) bloem en cacao toe, daarna de boter. Bak in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 8 à 10 minuten. Laat afkoelen.
Splits de eieren en klop de dooiers glad met de kastanjepuree. Smelt de chocolade met de helft van de room. Klop de andere helft stijf. Klop ook het eiwit stijf. Voeg de gesmolten chocolade bij het kastanjemengsel. Voeg dan de room toe en het laatste het eiwit. Giet dit in de bakvorm en laat opstijven in de koelkast voor 1 nacht. Ontvorm de taart en bestuif rijkelijk met cacao.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like