Chocoladetaart met witte chocoladeroosjes

Chocoladetaart met witte chocoladeroosjes

Deze cake is behoorlijk machtig, maar goed dat zijn eigenlijk alle chocotaarten. Ik zelf heb 2 taarten gebakken en deze op elkaar gestapeld. Ik vind hoge taarten nu eenmaal mooier dan de plattere. Als vulling heb ik frambozenjam en geklopte slagroom gebruikt, maar je kan natuurlijk gebruiken wat jij lekker vindt.

Ingrediënten:

  • 200 gram meel
  • 60 gram cacao
  • 1 flinke theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 1/4 theelepel zout
  • 225 gram ongezouten boter
  • 180 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 2 bekertjes (van 125 ml) sour cream

Voor de chocoladeroosjes (frosting):

  • 225 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 200 gram poedersuiker
  • 180 gram witte chocolade
  • 1 klein bekertje slagroom
  • 1 zakje Klopfix

Bereidingswijze:

Zeef de meel, cacao, bakpoeder, baking soda en zout in een kom. Klop de boter (op kamertemperatuur) met de suiker tot een romige massa voor circa 3 minuten. Voeg de eieren een voor een toe. Doe je mixer wat zachter en voeg dan
de sour cream toe en als deze is opgenomen voeg je voorzichtig de meelmix toe.

Bekleed een ronde 20 cm bakvorm (kleiner mag ook, dan word je taart wat hoger) en doe er bakpapier in op maat gesneden. Ik leg altijd het bakblik op het papier en teken een rondje en knip die uit zodat ik die op de bodem kan
leggen.

Bak je taart in circa 1 uur gaar in een oven van 175-180 graden. Check even met een prikkertje, als die er droog uitkomt is die gaar. Laat de cake afkoelen voordat je hem eruit haalt.

Smelt de witte chocolade in de magnetron. Zodra die egaal is laat je hem afkoelen voor ongeveer 5 minuten. Klop alvast je slagroom en zet het in de koelkast. Mix je boter met de suiker tot een romige massa. Voeg dan voorzichtig 4
eetlepels geklopte slagroom bij.

Ik heb de slagroom niet gezoet, omdat de frosting al zoet is. Verder heb ik ook klopfix erbij gedaan voor de stevigheid. Mix als laatste de gekoelde gesmolten chocola erbij. Zet het even in de koelkast om wat steviger te worden. Niet hard laten worden, anders wordt het moeilijk om roosjes te spuiten.

Vul je taart naar wens. Smeer je taart dan af met de frosting tot je de kleur van je taart niet meer ziet. Ik heb het afgesmeerd met overgebleven slagroom, omdat ik niet genoeg frosting had. Als je maar 1 taart bakt heb je genoeg om roosjes te spuiten en af te smeren. Je zou ook je taart nog daarmee kunnen vullen.

Vul een spuitzak en gebruik een open ster mondje. Ik heb de Wilton 1M gebruikt, te koop bij taartdeco winkels. Begin onderaan je taart. Spuit in het midden en draai zo een cirkel totdat je een roos hebt. Ga zo door tot heel je chocoladetaart vol is.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie