Chocoladetaart van paneermeel
Vandaag een chocoladetaart gemaakt van paneermeel. Voor dit recept wordt er een taartvorm van 26 á 28 cm gebruikt. Bedek de bodem met bakpapier en beboter de randen goed.
Ingrediënten:
- 100 g fijne suiker
- 120 g pure dessertchocolade
- 120 g boter + voor de bakvorm
- 6 eieren op kamertemperatuur
- 60 g paneermeel
- 3 afgestreken eetlepels zelfrijzende bloem (20 g)
- een snuifje zout
Extra:
- 100 g pure dessertchocolade
- 5 cl verse room
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C. Laat de chocolade en de boter op een zacht vuurtje smelten tot een glad geheel. Neem onmiddellijk van het vuur. Voeg de suiker, de bloem, het paneermeel en tenslotte de eierdooiers toe en meng. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel voorzichtig onder het mengsel. Bestrijk de wanden van een taartvorm met boter en schep er het beslag in. Bak 25 minuten in de oven en laat afkoelen. Haal de taart uit de vorm en plaats op een taartrooster. Breng de room aan de kook, neem van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat 1 minuut rusten en meng met de garde. Bestrijk de taart met deze ganacheroom; laat koel opstijven (niet in de koelkast). Versier naar smaak.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like