Chocolate DripCake met vanillecrème
DripCake gevuld met chocolade ganache en vanillecrème. En hoe vinden jullie hem, voor een eerste keer? Het recept van de Drip Cake (druppelcake) staat hieronder met uitleg hoe ik het heb gemaakt. Ik ben geen prof! Veel is er mogelijk, maar ik hou van simpel en lekker.
Ingrediënten cake (20cm bakvorm):
- 3 eieren
- 300 gr meel, gezeefd
- 1 zakje vanille suiker
- 1 zakje bakpoeder
- 1 NL theeglas suiker
- 1 NL theeglas olie
- 1 NL theeglas melk
- 2 theelepels vanille aroma (optioneel, kan ook een ander aroma)
Ingrediënten ganache vulling (1 dag van te voren maken!):
- 300 gram melk chocolade
- 200 ml slagroom
Ingrediënten vanillecreme (vulling + afsmeren van de buitenkant):
- 250 ml slagroom
- 2 bakjes mascarpone (van 250 gr)
- 1 zakje vanille suiker
- 2 zakjes Klopfix
- Vanille aroma (optioneel)
Extra:
- 1 zakje chocoladeglazuur
- Diverse chocolade of fruit ter versiering
Bereidingswijze:
Meng alles goed samen met een mixer tot een glad beslag. Oven voorverwarmen op 165 á 170 graden. Bak het af in het midden in de oven voor ongeveer 60 min. Spray je bakvorm in met bakspray en bedek het met bakpapier ook aan de zijkanten. Hoe groter de bakvorm hoe minder lang het in de oven moet. Ik heb een 20 cm bakvorm gebruikt zodat hij lekker hoog komt. Dit heb ik 2 keer gemaakt! Snijd elke cake door midden zodra hij is afgekoeld.
Voor de ganache vulling snijd je de chocolade in blokjes en doe je het in een diepe kom. Warm de slagroom op tot het bijna begint te borrelen. Doe het daarna bij de chocolade en laat het even 1 minuut staan en meng het dan goed samen tot 1 geheel. Nadat het afgekoeld is, doe je het in de koeling. De volgende dag mix je het even tot een soort van zachte crème. En klaar is je vulling.
Maak de vanillecrème door slagroom te mixen met 1 zakje Klopfix en 1 zakje vanille suiker. De mascarpone mix je los met 1 zakje Klopfix en 1 theelepeltje vanille aroma. Spatel de slagroom en de mascarpone goed samen tot 1 geheel.
Om de taart de drippen (druppelen) gebruikte ik zelf 1 zakje chocolade glazuur. Voor de versiering kan je zowel fruit als diverse chocolade gebruiken. Nu ga je de cake vullen!
Snij beiden cakes door tweeën. Vul elke cake met choco ganache. In het midden heb ik het gevuld met de vanille crème. Stapel de cakes op elkaar en haal alle kruimels weg. Smeer de cake af met de vanille crème. Doe dat eerst met een spatel. Doe het daarna in de koeling voor ongeveer 20 minuten. Doe er vervolgens een 2de laag vanille crème op. Pak dan een schraper en maak alles zo strak mogelijk. Dus ga langs je taart met de schraper zodat het egaal wordt.
Zet het daarna weer in de koeling. Maak je chocoglazuur alvast klaar voor gebruik en doe de inhoud in een spuitzakje. Knip er een klein puntje van af. Pak je taart en ga met de chocolade langs de uiteinde van je taart en druppel de chocolade. Laat het goed rusten in de koeling. Bereid alvast je fruit of chocolade (repen/koekjes/bonbons) voor.
Gebruik je creativiteit om de chocolade/fruit op de taart te zetten. Verberg je minpunten van de taart met de chocolade/fruit. Gebruik voor het bevestigen wat vanillecrème of ganache crème. En klaar is je Chocolate Dripcake!
Check alle foto’s en lees alles goed door, ik heb geprobeerd om het zo goed mogelijk uit te leggen. Vragen mag altijd!
(Bron recept: Hanan El)
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like