Chocolate Fruit Tart

Chocolate Fruit Tart

Het is niet alleen een showstopper maar ook erg lekker. 2 best things combined in 1 ‪#‎fruit‬ ‪#‎chocolate‬ Blessed Friday!

Ingrediënten voor bodem:

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 1 eetlepel olie
  • 120 gram suiker
  • 1 eetlepel vanille
  • 1/2 theelepeltje zout
  • 1 groot ei
  • 60 gram maïzena
  • 120 gram ongezoete cacaopoeder
  • 300 gram bloem

Chocolade ganache:

  • 250 gram pure chocolade
  • 235 ml slagroom

Extra:

  • fruit naar keuze
  • eetbare bloemen (optioneel)
  • poedersuiker

Bereidingswijze bodem:

Meng alle ingrediënten bij elkaar tot een mooi en egaal deeg. Laat rusten in de koeling. Bekleed de bakvorm met het deeg en bak het blind in de oven.

Bereidingswijze chocolade ganache:

Doe de chocolade in een middelgrote kom. Verwarm de room in een klein steelpannetje op middelmatig vuur op en breng heel kor t aan de kook – pas hierbij goed op want als je het een paar seconden te lang kookt zal de room direct overkoken. Zodra de room gekookt heeft, giet het dan over de stukjes chocolade heen en klop tot een glad mengsel. Laat de ganache een beetje afkoelen voordat je het over de taartbodem giet. Vul de taartbodem met ganache en laat het opstijven in de koelkast. Later kun je hem decoreren.

chocolate fruit tart recept

Extra:

Fruit is persoonlijke smaak. Ik marineer de granaatappelpitjes en kaki in water, vanille en een beetje suiker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie