Chow mein met supermalse kip

Chow mein met supermalse kip

Chow mein met velvet chicken. Hoort eigenlijk met dunne noodles, maar wij houden van brede. Kies wat je wilt. Al eens afgevraagd hoe de Chinees de kip zo supermals krijgt? Hier volgt het geheim.

Ingrediënten:

  • 1 kippenborst
  • 2 volle el baking soda
  • 1 mok water
  • 1 volle koffielepel maizena
  • 1 el sojasaus (bv. Kikoman)
  • noedels
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kommetje Chinese kool, fijngesneden
  • 1 kleine wortel, fijngesneden
  • 1 kommetje taugé
  • 2 lente uitjes, gesnipperd
  • 1 volle el oestersaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 1 tl sesamolie
  • 3 el water
  • 3 el zonnebloemolie

Bereidingswijze:

Snijd 1 dikke kippenborst in flinterdunne plakjes. Ben je niet zo’n ster in snijden? Bevries hem dan eerst licht. Meng de baking soda met 1 mok water en gooi dit over de gesneden kip. Roer goed door en laat de kip hier maximaal een half uur in marineren (niet langer of je kip valt uit elkaar). Spoel de baking soda goed af onder stromend water tot je zeker weet dat alles weg is. Ziezo, je kip is klaar. Droog hem af en marineer met een volle koffielepel maizena en een eetlepel sojasaus. Laat dit 10 minuten staan.

Kook ondertussen de noodles volgens de verpakking. Rasp de knoflook en snijd de rest van de groenten. Meng de oestersaus, sojasaus, suiker en sesamolie met 3 eetlepels water. Zet de wok op het vuur. Als hij kokend heet is giet je er 3 eetlepels zonnebloemolie in en de knoflook en de groenten. Bak dit 2 minuutjes.. Vervolgens doe je de kip erbij en je roerbakt deze heel snel. De kip blijft licht van kleur. Niet langer dan 3 minuten, hij is heel snel gaar. Gooi de noodles erbij en schep om. Giet het mengsel van sauzen en water erbij en blijf op hoog vuur omscheppen totdat de noodles gaar zijn.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie