Churros met chocoladesaus
Quality time met mijn nichtje. Homemade churros with chocolate, dit is zoooo ontzettend lekker! Voor meerdere of mindere churros hoef je enkel de ingrediënten te verdubbelen of te verminderen. Zorg er alleen voor dat het aantal bloem identiek hetzelfde is als het water.
Ingrediënten:
- 200 ml water
- 200 gr bloem
- 2 eieren
- 60 gr boter
- 3 el suiker (hoeft niet)
- snufje zout
Bereidingswijze:
1. Zet een kookpot op het vuur. Vul met water-boter-zout-suiker en laat dit koken.
2. Als de de boter gesmolten is, voeg je er in 1 keer de bloem bij. Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Kleine tip, meng met een houten lepel en NIET met een klopper.
3. Laat een beetje afkoelen.. Neem de pan van het vuur en voeg 1 voor 1 de eieren toe terwijl je stevig roert en laat een beetje afkoelen.
4. Verhit de olie in een ruime pan.
5. Schap het beslag in een spuitzak/churrospomp, spuitmond naar eigen keuze. Ik heb een gekarteld spuitmondje gebruikt.
6. Spuit op een stuk bakpapier reepjes of gewoon rechtstreeks in de olie.
7. De churros zijn klaar als ze goudbruin zijn en blijven drijven.
Je kan deze nog eventueel bestrooien met suiker/kaneel en dippen in chocoladesaus.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like