Churros

Churros

Recept voor churros, deze zijn krokant van buiten en zacht van binnen. Lekker met chocoladesaus.

Ingrediënten:

  • 500 ml water
  • 450 gr bloem
  • 125 ml olie
  • 1 tl suiker
  • Snufje zout
  • 2 eieren

Bereidingswijze:

Breng het water in een pan aan de kook. Doe daar de olie, zout en suiker erbij. Als het water begint te koken haal je de pan van het vuur en voeg je daar gelijk 450 gram bloem aan toe. Met een houten lepel roer je het tot het een bol deeg wordt.
Laat het deeg even afkoelen en doe daar 2 eieren bij. Roer het één voor één. Doe het deeg in een sterke spuitzak met een grote mondstuk en spuit het op bakpapier in lange repen. Daarna knip je het met een schaar in stukken van ongeveer 8 á 9 cm lang.

Schenk olie in een diepe koekenpan en verhit het tot het goed heet is. Bak de churros mooi goudbruin. Serveer met poedersuiker en/of chocolade. Je kunt ze ook in honing of siroop leggen tot ze genoeg honing/siroop hebben opgenomen.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie