Cinnamon Roll Pancakes
Dit weekend eens een keer geen verse broodjes maar cinnamon roll pancakes met roomkaasglazuur. Ze zijn snel klaar en overheerlijk.
Ingrediënten pannenkoeken:
- 130 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 120 ml melk
- 1 ei
- beetje zout
- beetje vanillearoma
Ingrediënten voor kaneelmengsel:
- 25 gram boter
- 3 el lichtbruine basterdsuiker
Ingrediënten roomkaasglazuur:
- 4 el boter
- 100 gram roomkaas
- 100 gram poedersuiker
Bereidingswijze:
Je begint met het maken van het kaneelmengsel, supergemakkelijk. Smelt 25 gram boter, voeg hier 3 el lichtbruine basterdsuiker aan toe en en theelepel kaneel. Laat de suiker smelten en klaar. Zet aan de kant, als het wat is afgekoeld doe je het in een spuit- of boterhamzakje. Voor de roomkaasglazuur smelt je 4 el boter, roer met 100 gram roomkaas glad en voeg er 100 gram poedersuiker aan toe.
Voor de pannenkoeken. Klop met een garde 130 gram bloem met 2 tl bakpoeder en een beetje zout door. Voeg er 120 ml melk en 1 ei aan toe, ook nog een beetje vanillearoma. Klop glad. Verwarm een koekenpan met een ietsiepietsie boter. Giet 1/3 van het beslag erin. Knip een puntje van het zakje met het suikermengsel en knijp voorzichtig vanuit het midden van de pannenkoek een spiraalvorm. Laat zachtjes bakken totdat je ziet dat de bovenkant begint te drogen, draai om en bak nog een paar seconden. Leg op een bord met de spiraalkant naar boven en druppel er een beetje roomkaasglazuur over (niet teveel). Bon appetit!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like