Cinnamon rolls met maanzaad
Een heerlijke combinatie vind ik dat altijd, kaneel, suiker en maanzaad mmmm. Deze heerlijk zachte broodjes staan op het lijstje van mijn favoriete broodjes. Na een aantal recepten geprobeerd te hebben heb ik er een eigen recept van gemaakt omdat de andere broodjes niet altijd zacht waren en ik hou zeker wel van zachte broodjes.
Niet alleen een heerlijke smaak hebben deze toppers, maar je huis gaat ook heerlijk naar zoetheid en kaneel ruiken. De moeite waard om het te maken? Ja zeker!
Ingrediënten:
- 250 ml melk (lauw warm)
- 500 g meel
- 135 g suiker
- 110 g roomboter
- 1 zakje gist (7g)
- Halve tl zout
Voor de vulling:
- 2 el roomboter (opwarmen in magnetron voor 20 sec op 800/850 graden)
- kaneel
- suiker
- vanille suiker
- maanzaad
De hoeveelheden zijn naar keus
Bereiding:
Warm de melk ietsjes op en voeg de suiker samen met de gist erbij. Laat even staan tot het gaat schuimen.
Als je een deegmachine hebt dan doe je de meel in de mengkom. Heb je die niet dan pak je een een gewone diepe kom. Voeg dan zout en boter erbij en meng alles even samen. Voeg dan de gistmengsel erbij en kneed minimaal 15 min. Het moet echt goed gekneden worden. Dek af en laat staan voor een uur op een warme plek.
Verdeel de bol in twee en rol het uit tot een vierkant. Besmeer met warme boter. Pak een kom en meng de suiker, vanille suiker, kaneel en maanzaad. Pak een eetlepel en strooi het eroverheen. Rol dat op, snijd er stukjes vanaf en leg ze neer op een bakplaat dat bekleed met bakpapier is. Doe dit met beiden deeg bollen. Besmeer rijk met melk en bak tot lichtbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30/35 min. Boven en onder warmte. Je kan er ook vanille suiker overheen strooien als je van zoet houdt maar dat hoeft niet perse.
Let op sommige ovens zijn wat zwakker of juist sterker, de broodjes horen er lichtbruin uit te komen.
Geniet ervan!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like