Citroen-bosbessen yoghurt cake

Citroen-bosbessen yoghurt cake

Citroen-bosbessen yoghurt cake, wat was dit en HEERLIJKE, frisse combinatie. Lekker genoten en zeker voor herhaling vatbaar! Alleen jammer dat mijn bosbessen toch nog naar de bodem zakte terwijl ik deze bedekt had met een laagje bloem. Ohja recept heb ik van onze topper Laura’s Bakery.

Ingrediënten voor cake:

  • 200 gram bloem (+ een eetlepel)
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 170 ml yoghurt
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren (L)
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 tl vanille extract
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 150 gram bosbessen

Siroop:

  • 80 ml citroensap
  • 45 gram suiker

1. Mix bloem, bakpoeder en zout in een kom. In een andere kom meng je yoghurt, suiker, eieren, citroenrasp, vanille extract en zonnebloemolie door elkaar. Voeg de inhoud van de twee kommen bij elkaar en spatel tot een beslag.

2. Meng de bosbessen met een eetlepel bloem en spatel ze dan voorzichtig door het beslag. Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven cakevorm.

3. Bak de cake in 55-60 minuten gaar op 175 graden.

4. Laat de cake na het bakken zo’n 10 minuten in de vorm afkoelen voordat je hem op een rooster stort. Zet het rooster met de cake boven een bakplaat.

5. Terwijl de cake afkoelt maak je de siroop. In een steelpan op middelhoog vuur roer je de citroensap en suiker tot de suiker is opgelost. Laat dan nog drie minuten doorkoken. Haal de siroop van het vuur en zet opzij.

6. Als de cake volledig is afgekoeld pak je een prikkertje. Prik in de bovenkant en zijkanten van de cake gaatjes, dit mogen er heel veel zijn. Smeer met een kwastje de cake in met de siroop. Laat de siroop intrekken en herhaal dit dan nog eens.

citroen-bosbessen-yoghurt-cake-lauras-bakery

Je kan er ook nog glazuur opdoen.

Bron recept: Laura’s Bakery


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie