Citroen kwarktaart

Citroen kwarktaart

Citroen kwarktaart van Sharifax, heeeeeeeeeeeerlijk frisse taart. En gaat als volgt…

Ingrediënten bodem:

  • 100 gram roomboter (ongezouten)
  • 1 pak koekjes, Zaanse kermis (kokos-biscuitjes zijn het)
  • 1 lepel kokos

Voor de vulling:

  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 1 citroen
  • 8 blaadjes plantaardige gelatine
  • 4 el suiker

Bereidingswijze bodem:

Doe voor de bodem de roomboter in een pan en laat het op laag vuur smelten. Maal de koekjes fijn en roer dit door de boter, en doe er een eetlepel geraspte kokos bij. Smeer je taartbodem goed in met boter en daarna wat olie (ook de zijkanten zodat hij er mooi uitkomt!) en doe hier het koekmengsel in, druk het goed aan en leg het in de vriezer.

Bereidingswijze vulling:

Week de blaadjes gelatine vast in een schaaltje met koud water. Pers een citroen uit in een pannetje en zet het op het vuur. Rasp van een andere citroen een beetje de schil en bewaar dit even. Wring de gelatine goed uit en doe het in het pannetje met citroen, het moet helemaal oplossen. Doe in een bak de kwark en klop het slagroom met een paar eetlepels (poeder)suiker. Doe bij de kwark de geraspte citroen en 4 eetlepels suiker, roer het door elkaar. Haal dan het citroen van het vuur als de gelatine goed is opgelost en roer het door het kwarkmengels. Roer nog de slagroom erbij en haal de bodem uit de vriezer, doe het erop en laat het 3 uurtjes in de koelkast. Garneer met citroenschijfjes en kokos.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie