Citroencake van Starbucks

Citroencake van Starbucks

Ik wilde van de week wat lekkers bakken, maar het moest niet te veel tijd kosten en ik moest er niet teveel voor nodig hebben, want had niet veel meer in huis. Ik zocht in mijn opgeslagen favorieten en kwam deze citroencake van Starbucks tegen. Dat leek me wel wat! En het is een superlekkere zachte en luchtige cake, met een frisse citroensmaak. Heb alleen het citroenextract weggelaten, omdat ik het niet had en achteraf gezien is alleen citroensap ook al fris genoeg! Denk dat het met het extract te zuur zou worden.

In de onderstaande video zie je hoe ik de cake gemaakt heb en geef ik je nog wat extra tips, zoals over het invetten van je vorm.

Ingrediënten:

  • 40 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gr suiker
  • 3 eieren
  • 130 ml zonnebloemolie
  • 200 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • Sap van 2 citroenen

Glazuur:

  • 100 gr poedersuiker
  • Wat geraspte citroenschil
  • Melk

Bereiding:
Mix de boter met de suiker goed. Voeg dan de olie toe en mix dit ook erdoor. Dan de eieren erbij en goed mixen. Zeef bloem en bakpoeder erboven en mix door het beslag. Tenslotte het citroensap erdoor mixen. Vet een cakevorm in (ik doe dat met een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Schep het beslag erin en sla een paar keer op je aanrecht om de luchtbellen eruit te krijgen.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie