Citroenkip met aardappels uit de oven
Hmmmm, geroosterde citroenkip met kruiden, baby aardappeltjes in de schil en tomaatjes. Heerlijk eten zonder uren in de keuken te staan.
Ingrediënten:
- 1 kip
- 1 kilo gemengde rode en gele aardappeltjes
- 8 teentjes knoflook
- 1 biologische citroen
- grove kipkruiden
- takjes rozemarijn
- oregano
- olijfolie
Bereidingswijze:
Kook een kilo gemengde rode en gele (ik heb ook paarse) aardappeltjes in de schil, samen met 1 hele citroen en 8 hele teentjes knoflook voor 10 minuten. Giet af. Was een kip en masseer hem zachtjes met grove kipkruiden (of een mengsel van grof zeezout, gerookte paprikapoeder en vers gemalen zwarte peper). Stop de citroen, de knoflook en een takje rozemarijn in zijn buikje. Snijd de aardappels in hapklare stukjes en schep om met een scheut olijfolie, wat oregano en 2 hele takjes rozemarijn.
Maak een plekje in het midden van de schaal vrij en leg het kippetje daar in. Zet het in een oven van 220 graden hetelucht, na 10 minuten draai je de temperatuur terug naar 160 graden. Bak nog 40 minuten. Halverwege de baktijd schep je de aardappeltjes een keer voorzichtig om en leg je er wat kerstomaatjes op.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like