Citroentaart met bodem van kokosbiscuitjes
Recept voor een frisse citroentaart met een bodem van kokosbiscuitjes.
Ingrediënten voor het deeg:
- 250 gram kokosbiscuit
- 75 gram gesmolten roomboter
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eidooier
Bereidingswijze:
Maal de biscuit in de mixer fijn. Doe de gemalen biscuit in een kom vermeng ze dan met de gesmolten boter/vanillesuiker en de eidooier. Maak er 1 geheel van en doe het dan in een taartvorm, duw het deeg plat op de bodem en tegen de rand van de vorm. Laat het dan even voor een half uur rusten in de koelkast.
Ingrediënten voor het beslag:
- 4 eidooiers
- 1 kleine theeglas citroen sap (Marokkaanse theeglas)
- 1 blikje zoete geconcentreerde melk
Bereidingswijze:
Klop eerst de eidooiers samen met de citroensap, doe er vervolgens de geconcentreerde meld bij en klop het tot een smeuïg/romig beslagje.
Ingrediënten voor het schuim:
- 4 eiwitten
- Snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 kleine glas poeder suiker (Marokkaanse theeglas)
Bereidingswijze:
Klop eerst de eiwitten goed stijf. Voeg daarna kloppend de vanillesuiker en de poedersuiker toe. Haal de taartvorm uit de koelkast en schep het beslag op de deegbodem. Schep daarna de stijf geslagen eiwit op het beslag. Strijk het eiwit glad over het beslag heen. Bak de taart op 190 graden voor ongeveer 25 minuten. Laat de taart eerst goed afkoelen en laat het dan verder afkoelen in de koelkast.
Taart hoort koud opgediend te worden. Succes!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like