Cocos bonbons zonder oven
Recept voor cocos bonbons waarvoor je geen oven nodig hebt. Dit recept komt van Marokkaans/Arabisch koken met Amber.
Ingrediënten:
- 300 gram gecondenseerde melk (je kunt dit in de supermarkt meestal bij het koffiemelkschap vinden)
- 200 gram geraspte cocos + 50 gram extra
- Hele hazelnoten
- Kleurstof (optioneel)
Bereidingswijze:
Mix de gecondenseerde melk met 200 gram geraspte cocos (en eventueel kleurstof). Zet dat 1 nacht in de koelkast. Schep een lepeltje vol van het mengsel en draai daar balletjes van. Duw in het midden van elk balletje 1 hele hazelnoot.
Rol het gecondenseerde melk/kokos-mengsel zodanig rond de hazelnoot dat-ie niet meer zichtbaar is. Rol elk balletje door de geraspte kokos. Zet de bonbon’s dan nog een paar uur in de koelkast en plaats ze in kleine papieren vormpjes.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like