Cocos bonbons zonder oven

Cocos bonbons zonder oven

Recept voor cocos bonbons waarvoor je geen oven nodig hebt. Dit recept komt van Marokkaans/Arabisch koken met Amber.

Ingrediënten:

  • 300 gram gecondenseerde melk (je kunt dit in de supermarkt meestal bij het koffiemelkschap vinden)
  • 200 gram geraspte cocos + 50 gram extra
  • Hele hazelnoten
  • Kleurstof (optioneel)

Bereidingswijze:

Mix de gecondenseerde melk met 200 gram geraspte cocos (en eventueel kleurstof). Zet dat 1 nacht in de koelkast. Schep een lepeltje vol van het mengsel en draai daar balletjes van. Duw in het midden van elk balletje 1 hele hazelnoot.

Rol het gecondenseerde melk/kokos-mengsel zodanig rond de hazelnoot dat-ie niet meer zichtbaar is. Rol elk balletje door de geraspte kokos. Zet de bonbon’s dan nog een paar uur in de koelkast en plaats ze in kleine papieren vormpjes.


1 reactie

  1. Oemia geplaatst op mei 22, 2020 Beantwoorden
    Hoe lang kun je deze bonbons bewaren?

Geef een reactie