Cornettokoekjes

Cornettokoekjes

Ook dit zijn weer superlekker koekies! Ik weet niet of je de vormpjes die je ervoor nodig hebt ook in Nederland kunt krijgen (ik heb ze uit Marokko), maar je zou bij Marokkaanse winkels of kookwinkels kunnen kijken. Ik weet nog goed dat ik ze ging kopen in Marokko, een vrouw stond naast me en zei tegen mijn schoonzus: weet zij wel hoe ze die moet gebruiken? En ik antwoordde: ja dat weet ik. Ze wist niet waar ze kijken moest, ze dacht vast: die blonde vrouw verstaat me toch niet!

Belangrijk bij het deeg is dat je het niet te dik laat bij het uitrollen, dan krijg je te massieve vormpjes en dat is niet mooi. Ook de vormpjes goed invetten, zodat het koekje er na het bakken makkelijk uitgaat.

Voor de vulling en garnering zijn eindeloos veel combinaties mogelijk, ik zal er hieronder een aantal noemen.

Ingrediënten voor ongeveer 40 stuks:

  • 250 gr bloem
  • 75 gr gesmolten boter
  • 2 el basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • Klein Marokkaans theeglaasje melk (tot je een deeg krijgt)

Vulling:

Je kunt heel veel verschillende vullingen maken, maar deze keer heb ik dit gedaan…

  • Halve pot chocoladepasta
  • 1 reep pure chocolade
  • Handje amandelen, gepeld, gebakken en gehakt
  • Handje cornflakes, kleiner gemaakt

Garneren:

  • 1 reep pure chocolade
  • Spikkeltjes, gehakte amandelen, kokos of nougatine

Bereiding:
Meng bloem met de suiker, vanillesuiker en de eidooier. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit door elkaar. Voeg de melk beetje bij beetje toe tot je een deeg kunt maken, dit mag best een beetje vochtig zijn aan het begin, anders krijg je het niet goed gekneed. Kneed dit goed tot een zacht en soepel deeg (ik gebruik de machine). Rol het dan uit tot een dunne lap en snijd hier repen van ongeveer 30 cm uit met een kartelrollertje (die van shebakia bijv.).

Vet je cornettovormpjes in met een beetje olie en wikkel hierom een reepje deeg (beginnend bij de punt). Zorg dat het elkaar net overlapt (anders krijg je er openingen tussen, dat had ik soms een beetje) en zet het hoorntje op een bakplaat met bakpapier.

cornettokoekje_rollen

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie