Couscous salade met kikkererwten en courgette

Couscous salade met kikkererwten en courgette

Lekkere couscous salade met kikkererwten, courgette, radijsjes en meer. Ik heb dit keer kikkererwten gebruikt die uit een potje komen omdat ik last minute een salade wilde maken met kikkererwten.

Ingrediënten voor de couscous:

  • 500 gram couscous
  • 300 ml water
  • snufje zout
  • 3 eetlepels zonnebloem olie
  • 2 eetlepels boter

Rest van de ingrediënten:

  • 1 potje kikkererwten
  • 1 potje olijven
  • 1/2 potje augurken
  • 1 blikje mais
  • 2 paprika’s
  • 3 tomaten
  • 1/2 courgette
  • 1/2 komkommer
  • 1 zakje radijsjes
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • koriander

Bereidingswijze couscous:

Begin eerst met het stomen van de couscous. Ik zal hieronder zetten hoe ik mijn couscous altijd stoom. Neem een diepe bord of een teil en doe de couscous erin. Nadat je de couscous erin hebt gedaan voeg je er water aan toe. De couscous moet net onder staan, dus echt een vingertopje. Als je dit hebt gedaan laat je het staan voor 15minuten. De couscous met al het water opnemen.

Zet je stoompan op het vuur, vul het pannetje onder met water. Niet te vol gewoon over de helft. Nadat je couscous hebt laten rusten, zie je dat al het water opgenomen is door de couscous.

Haal met je handen alle couscous korreltjes goed los, zorg dat je geen kleine balletjes overhoudt die aan elkaar vast geplakt zijn dus alles echt goed los halen. Doe er dan een snufje zout bij en de eetlepels zonnebloem olie. Haal het dan nog goed los met je handen.

1e keer stomen: Voeg het dan in je stoompannetje, je kunt er een bergje van maken of gewoon in de stoom pan zetten en een klein kuiltje in maken zodat het goed kan doorstomen. Laat het dan 20minuten stomen. Ik gebruik mijn oven wekkertje zodat ik de tijd niet vergeet. Na 20 minuten als je wekkertje afgaat doe je de couscous terug in je bord, PAS OP HET IS WARM! Haal met een lepel alles even grof los. Voeg er dan 100ml koud water aan toe, niet gelijk erin gooien gewoon in scheutjes erover besprenkelen. Laat dit even staan 15 minuten ongeveer, zodat het kan afkoelen. Vervolgens ga je met je handen alle korreltjes goed loshalen.

2e keer stomen: Haal nog even goed je handen door de couscous dat er geen balletjes meer tussen zitten. Doe de couscous terug in de stoompan en laat dit weer 20minuten stomen. vergeet je kookwekkertje niet te zetten! Na 20minuten als je wekkertje afgaat doe je de couscous wederom terug in een bord, OPPASSEN HET IS WARM! Haal met een lepel alles even grof los. Voeg er dan 100ml koud water aan toe, niet gelijk erin gooien maar in scheutjes erover besprenkelen. Laat het dan 15minuten ongeveer staan, zodat het kan afkoelen. Vervolgens ga je met je handen alle korreltjes goed loshalen.

3e keer stomen: tevens de laatste keer dat je de couscous gaat stomen. Haal nog even goed je handen door de couscous dat er geen balletjes meer tussen zitten. Doe de couscous terug in de stoompan en laat dit weer 20minuten stomen. Vergeet je kookwekkertje niet te zetten! Na de 20 minuten doe je de couscous wederom terug in het bord, zet dan je stoompan van het vuur. Je bent nu klaar met stomen.

Doe de couscous in een bord, PAS OP IS WARM! En doe er de 2 eetlepels boter bij. Laat het afkoelen en ga dan met je handen door de couscous heen de boter is ondertussen al weggesmolten door de warme couscous. Zo stoom ik mijn couscous.

Bereidingswijze salade:

Snij de augurken, tomaten, komkommer in grove stukken. De olijven in dunne schijfjes, de radijsjes in dunne schijfjes. Courgette in dunne plakjes snijden en dan grillen op de grilplaat. Bestrooien met zout en olijfolie. Alles opzij zetten. De olijven en radijsjes toevoegen aan de augurken, tomaten en komkommer. Roer alles even goed om.

Doe dan de kikkererwten erbij, zo heb je alles in 1 kom liggen. Behalve de courgette die doe je als laatst erbij. Neem de 2 paprika’s en gril ze op de spit doe ze daarna in een plastic tasje als ze zwart zien. Als ze afgekoeld zijn kun je ze schillen en in kleine stukjes snijden.

Doe de couscous in een bord en voeg dan de gesneden vulling erbij. Roer dit goed om. Doe dan een flinke scheut citroensap erbij zout en peper erbij. En als laatst fijn gesneden koriander. Roer het dan om schep dit dan in een bord en leg bovenop de gegrilde courgette.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie