Couscoussalade met kip en feta
Alweer een van mijn favorietjes. Ik maak deze salade zeker 1 keer in de maand en soms vaker. Recept heb ik van een collega gekregen, alleen deed zij er geloof ik koriander in i.p.v. peterselie. Dat vind ik te overheersend in een salade, dus ik doe peterselie. De combinatie van smaken is heerlijk, zo lekker dat je er van blijft eten. Vaak heb ik nog wat over en neem dat de volgende dag mee als lunch naar mijn werk.
Kortom: het uitproberen waard!
Ingrediënten voor couscoussalade met kip en feta:
- 200 gr couscous moyenne (middel)
- ½ kippenbouillonblokje
- 250 ml kokend water
- 1 kipfilet in blokjes, gebakken met wat zout, peper en paprikapoeder (of gerookte kip in blokjes)
- Feta in blokjes of verkruimeld
- 1 handje verse spinazieblaadjes, gewassen en fijn gesneden
- Paar takjes verse platte peterselie, fijngesneden
- 10 zongedroogde tomaatjes in stukjes
- Zwarte olijven
- Rode paprika in blokjes (geroosterd uit een pot mag ook)
- 2 el citroensap (vers)
- 1 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
Los het bouillonblokje op in het water en wel hierin de couscous tot hij gaar is. Roer even door en meng er 1 el olie door. Meng dan alle ingrediënten erdoor en breng op smaak met de citroensap, olijfolie, zout en peper.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like