Couscoussalade met broccoli en witlof

Couscoussalade met broccoli en witlof

Couscoussalade met broccoli en witlof. Lekker en gezond! De couscous heb ik op z’n Hollands klaar gemaakt, zie verpakking voor de bereidingswijze.

Ingrediënten:

  • Couscous (ik heb een halve pak gebruikt)
  • Broccoli naar smaak
  • 1 witlof
  • Paprika, in stukjes
  • Paar augurkjes, fijn gesneden
  • Paar olijven (groen of zwart wat je wilt), klein gesneden
  • 1,5 tl gedroogde oregano
  • 50 gr amandelschaafsel, geroosterd
  • ½ theelepel kurkuma
  • Zout en peper

Voor de dressing:

  • Beetje citroensap
  • 2 el goede olijfolie
  • 1 el azijn

Bereidingswijze:

Breek de roosjes broccoli los en snijd de stelen in dunne plakjes. Breek het bovenste donkergroene deel van de roosjes met je handen in piepkleine stukjes. Kook deze heel kort in een pan met kokend water eroverheen en laat dit 5 minuten doorkoken. Even in het water laten staan en dan afgieten. Hier door houdt hij een beetje ‘bite’ en krijg je geen broccoliprut.

Snij de witlof (haal het bittere stuk weg, anders is het niet te eten) in kleine stukjes en leg deze in een grote schaal. Voeg hier de augurkjes en olijven toe. Bak de paprika gaar in een beetje olie. Voeg hier wat zout en peper toe, dan de kurkuma. Vervolgens de gare couscous en bak dit goed door zodat de kurkuma, oregano en paprika goed door de couscous vermengen. Doe de broccolistukjes erbij en laat dit ook goed doorbakken. Laat dit afkoelen.

Maak de dressing klaar en giet deze over het couscous mengsel. Voeg de witlof en de geroosterde amandelen toe. Je kan ook pistachenoten gebruiken of rozijnen, wat je zelf lekker vindt.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie