Crème fraiche brioches

Crème fraiche brioches

Recept voor luchtige crème fraîche broodjes. We hebben gesmuld weer. Heerlijke Duitse brioches zonder boter en weinig suiker. Qua meel: Type 45 van de Lidl of Aldi, dat gebruik ik altijd voor al mijn broden, waarom duur kopen.

Ingrediënten:

 • 500 á 600 gr meel
 • 10 gr verse gist (of 7 gr droge)
 • 1 pot crème fraîche (200 ml)
 • 60 gr suiker
 • 2 eieren bij kamertemperatuur (verdun het tot 200 gr met warme volle melk (melk + ei = 200 ml ) dus eieren afwegen samen met de melk aanvullen tot 200 gram samen)
 • 1 theelepel zout
 • Poedersuiker ter decoratie

Bereidingswijze:

Kneed het deeg op middelmatige snelheid gedurende 10 minuten lang. Bedek het met een plastik zak, laat rijzen tot het verdubbeld is in volume. Deze rijs kan variëren tussen 1.30 tot 2 uur afhankelijk van de huis. Als het deeg is gerezen is, ontgas het goed van de volume de lucht uit het deeg slaan met je vuist. Met goed bebloemde handen, vorm je de ballen, want het deeg is lekker plakkerig aan je handen.

creme fraiche brioches recept

Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Je krijgt ongeveer 24 stuks ballen . Leg de ballen naast elkaar met beetje ruimte aan elkaar. Laat ze rijzen voor ongeveer 45 minuten lang. Bedek ze met plastik zak. Verwarm de oven voor op 150 graden (niet warmer). Als de oven heet is zullen ze donker worden qua kleur.

Bak ze op 160  graden gedurende 20. Ik heb ze op 150 graden gebakken. Omdat mijn oven erg turbo bakt daarom heb ik ze op 150 graden laten bakken. Het is onnodig om het broodje te bestrijken ze worden toch mooi bruin zonder ,maar je kunt het als nog doen met een half eigeel en 6 etlp melk geroerd en daar de broodjes mee bestrijken. Plaats ze op een rooster om af te koelen .


3 reacties

 1. Laura geplaatst op januari 28, 2018 Beantwoorden
  Dankjewel, ze waren heel goed gelukt!
  1. Ramadan Recepten geplaatst op januari 29, 2018 Beantwoorden
   Top, fijn om te horen!
 2. hanna geplaatst op mei 9, 2020 Beantwoorden
  heb ze vanochtend gebakken, wat een heerlijk broodjes zo lekker zacht voor hier een blijvertje

Geef een reactie