Crêpe Nutella
Crêpe Nutella. Pannenkoeken, Nutella, amandelschaafsel en Viennetta ijs!
Benodigdheden:
- 2 eieren
- 250 gr bloem
- 500 ml volle melk
- Snufje zout
- 1 a 2 el poedersuiker
- 2 volle el Nutella
- Spuitzak (boterhamzakje of wegwerp)
- Amandelschaafsel
- Slagroom
- Schepijs (smaak naar keuze)
- Blokje pure chocolade
- Choco koek buisje (toko) optioneel
Bereidingswijze:
Klop de eieren tot schuim minuut of twee. Voeg nu de bloem, zout, poedersuiker en melk toe en klop dit totdat het helemaal klontvrij is. Schep je beslag op met een soeplepel in het midden van de pan en draai wat met je pan zodat de gehele bodem bedekt is met beslag en je pannenkoek dun is. Als de bovenkant droog is draai je je pannenkoek om en bak je deze ook goudbruin op middelhoogvuur. Werk zo al je beslag af, ongeveer 9 a 10 crêpes.
Tijdens het afbakken van de crêpes amandelschaafsel roosteren in een koekenpan. Roeren tot een mooi goudbruin kleurtje. Schep de Nutella in het puntje van de zak en leg deze punt in warm water (smelten). Dek de crêpes af met een pedaalemmerzak en maak ondertussen koffie en of thee. Vouw twee crêpes in elkaar en leg deze op het bord. Knip klein puntje van de chocolade af en maak lijnen over de crêpe heen. Strooi hier wat amandelschaafsel op.
Schep een bolletje ijs op leg dit op het bord naast de crêpe rasp hier chocolade op. Spuit een toefje slagroom en klaar voor serveren.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like