Crunchy Filled Bread Rolls

Crunchy Filled Bread Rolls

“Crunchy” Filled Bread Rolls. Aiiitttt, ik ben super enthousiast over dit hapje! Gemaakt met brood en als vulling La vache qui rit, dit is weer even wat anders. Ze zijn lekker, luchtig en zeker het proberen waard. Het kan ook met kip, gehakt, tonijn of andere vulling naar keuze. Uit dit recept had ik 11 stuks eruit gehaald. Indien je ze kleiner maakt kom je uit op ongeveer 16 stuks. Thanxx to my lieve buurvrouw voor dit receptje.

Ingrediënten:

  • Halve zak witte boterhammen
  • 3 eieren (2 voor paneren)
  • Melk
  • Paneermeel
  • Vulling naar keuze

Voorbeeld vulling:

  • La vache qui rit
  • Zout en peper
  • Prei, in stukjes
  • Ui, in stukjes

Bereidingswijze:

De vulling die ik gebruikt heb was met La vache qui rit. Ik heb een beetje ui en prei gebakken in olie en op smaak gebracht met zout en peper. Dit heb ik met de La vache qui rit gemengd. Echt heel lekker!

Neem het brood en haal daar alle korstjes vanaf. Voeg er beetje bij beetje melk bij tot het brood nat is, maar nog wel stevig. Breek er 1 eitje bij. Het deeg moet zo zijn dat je er balletjes van kan draaien. Omdat je nog ei erbij doet, moet je dus oppassen dat je brood niet te nattig wordt door de melk. Mocht dit wel gebeuren kan je gewoon een sneetje brood er weer bij doen en bijwerken. Dit heb ik dus echt op gevoel gedaan.

crunchy-filled-break-snack

Laat het mengsel nu staan en maak de vulling die je ervoor wilt gebruiken. Als je dat hebt gedaan ga je beginnen met balletjes draaien van het brood. Grootte naar wens. Draai een balletje en maak een kuiltje erin, doe er de vulling in die je klaargemaakt hebt en maak het balletje dicht en maak er een ovale vorm van.

Leg ze op plastic folie op een plank/bord. Als je ze allemaal hebt gevormd zet je ze even in de vriezer. Dit omdat het brood nattig is en uit elkaar kan vallen als je het meteen gaat paneren. Door de vriezer worden ze wat steviger zodat paneren wat makkelijker gaat. Ik heb ze er ongeveer 20 minuten in gelaten. Niet te lang! Gewoon even checken zodra je voelt dat ze een beetje stevig zijn geworden.

Haal ze dan door een losgekopte ei en paneermeel. Daarna weer door het ei en paneermeel, en leg je ze weg tot je ze allemaal gedaan hebt. Je kan ze meteen afbakken of anders invriezen als je ze later afbakt.

crunchy-snackbrood

Serveer met chilisaus.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie