Daim taart van IKEA

Daim taart van IKEA

Recept om zelf de Daim taart van IKEA te maken. Voor de daim snoepjes kan je als je die hier niet vindt Maltezers of de crunch chocolade van Nestlé gebruiken, ik heb voor dit recept wel 1/3 meer gebruikt dan de aangegeven hoeveelheid, dus voor een vorm van 26 cm.

Voor het deeg:

  • 200 gr hazelnoten, fijngemalen (zeer)
  • 3 eieren
  • 150 gr suiker

Botercrème:

  • 50 gr. boter
  • 2 eetlepels melk
  • 225 gr. poedersuiker
  • 1 -2 druppels vanille-extract

Ik heb van deze ingrediënten nog 1/3 erbij genomen voor een springvorm van 26 cm.

Glazuur:

  • 50 gr pure chocolade
  • 25 gr. boter
  • 3 theelepels poedersuiker

Extra:

  • halve zak Daim, verkruimeld, kapot slaan met deegroller

Bereidingswijze:

Verwarm de oven vooraf op 200 graden en bekleed een springvorm met bakpapier. Doe in een kom de hazelnoten, suiker en eieren, mix alles tot een beslagdeeg wordt. Doe dan het beslag in de springvorm en bak het 25 minuten in de oven. Haal het daarna eruit, plaats het op een rooster en laat het geheel afkoelen.

Maak ondertussen de botercrème. Laat de boter zacht worden. Zeef de poedersuiker. Voeg de melk bij de boter en roer de poedersuiker erdoor tot er een gladde massa ontstaat. Voeg naar keuze smaak of kleur toe

Nu de glazuur: meng de chocolade en de boter in een vuurvaste kom. Au bain marie roeren tot het mengsel is gesmolten en glad is. Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker er aan toe en roer het glazuur glad.

Als de cake afgekoeld is, de botercrème erop smeren, daarna bestrooien met de verkruimelde Daim, als laatste doe je de gesmolten chocolade erover heen en dan is hij klaar. Even op een mooi bord en daarna half uurtje laten opstijven in de koelkast!


2 reacties

  1. Monique | WritingMonique geplaatst op augustus 26, 2015 Beantwoorden
    Ah! Dit klinkt heerlijk! En het ziet er ook superlekker uit!
  2. Isabella geplaatst op september 16, 2015 Beantwoorden
    Ah, ik vind daim echt zo lekker! :-)

Geef een reactie