De lekkerste amandel-basbousa

De lekkerste amandel-basbousa

De lekkerste amandel-basbousa. Ik heb veel recepten geprobeerd, maar dit blijft voor mij de lekkerste en makkelijkste. Het amandelmeel kan je eventueel weglaten of vervangen door bv. een andere noot of kokosrasp.

Ingrediënten beslag:

  • 1 blikje gecondenseerde melk (375ml)
  • 200 gr gesmolten roomboter
  • 325 gr fijne griesmeel
  • 100 gr amandelmeel (= gemalen amandelen)
  • Snufje zout
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 ml water

Ingrediënten siroop:

  • 400 gr suiker
  • 375 ml water
  • 1 el citroensap
  • Scheutje rozenwater of oranjebloesem (optioneel)

Bereidingswijze:

Mix alle ingrediënten voor het beslag door elkaar. Vet een langwerpige bakvorm in en giet het beslag erin. Doe de bakvorm in een voorverwarmde oven van 180 graden (hete lucht) voor 30 á 35 minuten.

De siroop moet je ook meteen maken, want die moet koud zijn als je het op de warme besbousa giet. Laat de suiker, water en citroensap (rozenwater of oranjebloesemwater kan ook erbij) al roerend samen koken. Zet het dan zachter en laat het staan tot de suiker helemaal opgenomen is. Dit duurt zo’n 8 minuten.

Als je de cake uit de oven heb gehaald, snijd je het alvast met een mes in stukjes. Daar gaat de afgekoelde siroop overheen en dit plaats je, als de siroop voor het meest opgenomen is, in de koelkast. Het moet helemaal koud zijn voor je het serveert. Eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie