Donuts met Fanta

Donuts met Fanta

Nou het is dan eindelijk zover: hét donuts recept waar iedereen natuurlijk nachtenlang wakker voor gelegen heeft. Dit recept is goed voor ongeveer 35 donuts. Je kunt het ook verdubbelen voor meer donuts.

Ingrediënten:

 • 500 gram bloem
 • 250 ml lauwe melk
 • 4 eetlepels suiker
 • 1/2 zakje vanillesuiker
 • Snufje zout
 • 1 ei
 • 50 ml Fanta (kamertemperatuur)
 • 25 gram zachte boter
 • 1 eetlepel gedroogde gist

Bereidingswijze:

Ik heb dit deegrecept in de kneedmachine gedaan. Ik heb eerst het ei, suiker en vanille suiker samen geklopt tot het smeuïg werd. Daarna heb ik het zout en boter erbij gedaan. Als laatste de Fanta, gedroogde gist en bloem erbij gedaan. Mix het dan op de laagste stand, als het een deegbal wordt doe je er beetje bij beetje melk bij. Het moet een zacht deegje worden. Doe dus nooit in één keer alle melk erbij.

Als het een samenhangend deegje is leg je het in een ruime kom. Leg het voor 1 uur op een warme plek om te rijzen. Het is de bedoeling dat het deeg zich verdubbelt.

Als het deeg is gerezen ga je het aanrecht bestuiven met wat bloem. Verdeel het deeg in 2 bollen en neem 1 bol om deze op het aanrecht uit te rollen tot ongeveer 2 cm dikte.

Als je het deeg hebt uitgerold ga je het uitsteken. Ik heb gewoon een glas en een limonade dopje gebruikt. Dat was voor mij het juiste formaat. Kijk zelf hoe groot je ze wilt hebben. Werk zo alle donuts af en leg ze op een stuk bakpapier.

Dek de donuts af met een schone theedoek en laat de donuts voor 45 minuten rijzen. Als de donuts gerezen zijn ga je ze afbakken.

Ik heb zonnebloemolie in een koekenpan gedaan, niet heel veel, maar gewoon ongeveer tot 3cm hoogte. Teveel olie is dus niet nodig. Houd de donuts goed in de gaten als ze op het vuur staan, ze worden super snel donker en te donker is niet lekker. Zet het vuur laag als je olie op de juiste temperatuur is.

Als je de donuts uit het olie haalt, leg ze dan eerst in een vergiet zodat het olie even kan lekken. Rol ze daarna in kristalsuiker met kaneel gemengd. Je kunt de Fanta-donuts natuurlijk ook versieren met chocolade.


2 reacties

 1. Martijn Sprokkel geplaatst op februari 7, 2018 Beantwoorden
  FANTAstisch Recept en zo makkelijk en lekker! Shukraan :)
  1. Ramadan Recepten geplaatst op februari 7, 2018 Beantwoorden
   Besaha!

Geef een reactie