Donuts met siroop

Donuts met siroop

Het recept voor de bekende ”donuts van Dina34”. Ik gebruik normaal verse gist dat is 42 gram voor 1 kilo bloem, maar als je droge gist gebruikt dan is het een zakje droge gist (7 gram voor 500 gram bloem). Je kan het beste met verse gist maken vind ik zelf.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 3 volle eetlepels Bona
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 blokje gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 2 grote glazen melk of 400 ml lauwe melk
  • 1 kg bloem

Ingrediënten siroop:

  • 2 glazen suiker
  • 1 glas water
  • 1 eetlepel honing

Bereidingswijze:

Eieren, boter, vanillesuiker, blokje gist en lauwe melk met je handen met elkaar mengen. Doe dan elke keer bloem erbij. Het kan zijn dat er een heel klein beetje bloem over blijft. Het moet een soepel deeg zijn net als brood of zelfs iets soepeler, maar dit mag je niet veel kneden. Dan laten rijzen ongeveer 30 minuten, dan aanrecht bestuiven met meel. Rol het deeg ongeveer 1 cm dik uit, dus rondjes uitsnijden met een grote glas. Daarbinnen doe je met een dop van een limonade fles eruit snijden.

Dan weer 30 minuten (wel bedekt) op bakpapier laten rijzen, zodat het niet plakt. Bak de donuts in olie op hoog vuur, het bakt heel snel. Laat het dan afkoelen en doop het in chocolade glazuur of je maakt van te voren een siroop en daar moet je de donut heet in dopen. Als je geen siroop of chocolade gebruikt dan moet je wel 3 eetlepels suiker in het deeg doen, want anders is het niet zoet. Het lekkerst is met siroop. Om de siroop te maken laat je de suiker, water en honing ongeveer een kwartier laten koken op laag vuur.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie