Dorade met garnalen en groente uit de oven

Dorade met garnalen en groente uit de oven

Gemarineerde dorade uit de oven met gegrilde paprika, garnalen, broccoli, wortels, batata n aqechod (kan niet op de Nederlandse benaming komen) en olijven. Njummie food!

Ingrediënten:

  • 2 Dorades
  • Olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • Koriander, peterselie
  • 1 tomaat
  • Tomatenpuree
  • 3 Wortels
  • 2 Zoete aardappelen
  • Broccoli
  • Garnalen
  • Olijven
  • Citroen
  • 1 rode paprika, eventueel hete pepers
  • 1 Knorr vis bouillon blokje
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl viskruiden
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl kurkuma

Bereidingswijze:

1. Maak de vis goed schoon. De buik van de dorade open snijden, ingewanden eruit halen, vinnen en kieuwen eraf snijden, de vis ontschubben en goed uitspoelen.

2. Maak nu een marinade, pak een kom en doe hierin de olijfolie, 1 el citroensap, de fijngesneden peterselie, koriander en tomaten. Pers hier de knoflookteentjes bij en voeg er de kruiden en 3 tl tomatenpuree bij.

3. Snijd drie inkepingen in de vis zodat de marinade er goed kan intrekken. Laat de vis 1 uur (of langer) marineren. Ondertussen kan je de garnalen bakken, paprika’s grillen en de de rest van de groenten stomen/koken.

4. Neem een ruime ovenschaal en bedek deze met de wortels en de dorades, voeg er 2 glazen water bij zet ze in een voorverwarmde oven op 170° voor 40 minuten. Na 30 minuten voeg je er de zoete aardappelen, broccoli bij zodat de marinade hier ook in kan trekken. (Hoeft niet)

5. Serveer de dorades warm en werk af met olijven, garnalen, groenten en citroenschijfjes.

dorade-garnalen-groenten-uit-de-oven


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie