Dorade uit de oven met groentencharmilla

Dorade uit de oven met groentencharmilla

Dit is een heerlijk gerecht op winterse dagen. Neem bij voorkeur verse vis (van markt of goede visboer) en niet uit de supermarkt of diepvries. Ik laat hem dan door de visboer ontschubben en de ingewanden verwijderen, de kop laat ik eraan zitten (ziet er mooier uit en geeft ook smaak af, maar je eet hem verder niet op). Ik snijd de vis dan 3 keer schuin in, zodat de marinade er ook een beetje in kan trekken. Je eet dit met Marokkaans brood en soms maak ik er nog wat frietjes bij. Voor de marinade van de vis gebruik ik altijd Dina’s recept!

Ingrediënten voor de vis:

  • 1 dorade (schoongemaakt en schubben eraf, ik laat het door de visboer doen)
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl zout
  • 1 tl zwarte peper
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Sap van halve citroen
  • Koriander, gehakt
  • 3 el olijfolie

Voor de charmilla:

  • 3 tomaten, pitjes eruit en geraspt
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 knoflookteentje
  • 3 kleine wortels in plakjes
  • 1/4 courgette in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • Koriander
  • 1/2 tl Komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • Scheutje water

Bereiding:
Was de vis thuis na met warm water en maak er inkepingen in. Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de vis er goed mee in (ook aan de binnenkant). Laat hem zo lang mogelijk marineren. Verwarm de oven voor op 225 graden en bedek en bakplaat met bakpapier. Leg hierop de vis en doe er aluminiumfolie over. Zet hem voor een half uurtje in de oven.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie