Dripcake met kokos-toffee vulling

Dripcake met kokos-toffee vulling

Ik ga op bezoek en neem mee Dripcake met kokos-toffee vulling. Het is mijn eerste keer dat ik een dripcake maak, dus heb nog een hoop te verbeteren haha.

Ingrediënten cake:

 • 1 pak Dr. Oetker wolkencake (vanille)
 • 200 ml slagroom

Vulling:

 • 250 gr mascarpone
 • 250 ml slagroom
 • kokospasta (Lidl)
 • toffeepasta (Lidl)
 • 1 zakje Klopfix

Afwerking:

 • 300 gr witte chocolade
 • 100 ml slagroom
 • 100 gr pure chocolade
 • 100 ml slagroom

Bereidingswijze:

Maak de cake volgens instructie op de verpakking en laat vervolgens volledig afkoelen. Ik heb een bakvorm van 23cm gebruikt. Voor een hogere cake neem je een kleinere vorm. Klop de slagroom samen met de klopfix stijf (als je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat het eruit valt, dan is de slagroom stijf genoeg). Roer dan de mascarpone even los. Mix dit kort tot een egaal mengsel. Neem dan 3 lepels van de slagroom en voeg het aan het mascarpone mengsel toe. Schep dit met een lepel om. Voeg vervolgens de resterende slagroom toe (mix dit niet, want je slaat er dan de lucht uit).

Verdeel het mengsel vervolgens in tweeën. Bij de ene helft doe je kokospasta. Bij de andere helft de toffeepasta. Proef of het naar smaak is. Ik gebruik ongeveer 3 flinke eetlepels van elke pasta. Neem nu de cake (deze moet volledig zijn afgekoeld) en snijd deze 2x horizontaal door, waardoor je in totaal 3 plakken krijgt. Neem de eerste plak en smeer hier het kokos-roommengsel op. Leg er de tweede plak cake op en besmeer deze met het toffee-roommengsel. Leg er de laatste plak cake op en zet de cake dan in de koelkast om op te stijven.

dripcake-recept

Neem een kommetje en breek hierin de witte chocolade en schenk er de slagroom op. Zet dan in de magnetron voor een klein minuutje. Als je ziet dat nog niet alle chocolade gesmolten is, zet je hem weer terug in de magnetron voor een halve minuut (of korter). Meng goed door en laat afkoelen tot je een smeerbare pasta hebt. Neem nu de cake en zet deze het liefst op een draaiplateau. Smeer de witte chocoladepasta volledig over de taart heen (boven- en zijkanten). Op Youtube vind je genoeg handige filmpjes.

Zelf smeer ik het eerst met een lepel erop en vervolgens ga ik er met een taart schraper overheen om de zijkanten mooi strak te krijgen (bij de Leukstetaartenshop voor 1,30 te koop). Maak de bovenkant ook egaal en zorg ervoor dat er geen gaten zichtbaar zijn. Zet de taart dan weer in de koelkast om op te stijven. Smelt de pure chocola samen met de slagroom weer in de magnetron en laat weer even afkoelen Niet te ver laten afkoelen, want dan krijg je van die lelijke dikke drips.

Neem de taart en schenk de chocolade bovenop de taart en werk de chocolade met behulp van een lepel over de randen heen zodat het naar beneden druipt. Decoreer de taart naar wens en laat weer opstijven in de koelkast. En dan is het een kwestie van aansnijden en smullen maar!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie