Dubbele maizenakoekjes

Dubbele maizenakoekjes

Deze dubbele maizenakoekjes worden in het Frans ook wel pattes de chat genoemd, kattenpootjes. En daar lijken ze inderdaad wel een beetje op. Het zijn heerlijke luchtige koekjes die smelten op je tong, je plakt er twee aan elkaar met jam en dompelt dan het uiteinde in chocolade en een dip naar keuze. Ik heb nu kokos gedaan, maar nogatine, gehakte nootjes, gemalen cornflakes of koffiewafels kan ook heel goed. Maak je bolletjes niet te groot, dan krijg je megakoeken. In de video kun je zien hoe je ze zelf makkelijk kunt maken.

Ingrediënten voor ongeveer 50 stuks:

  • 250 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gr poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker of vanillearoma
  • 3 eigelen
  • 70 gr maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 400 gr bloem
  • 3 el jam naar keuze

Decoratie:

  • 150 gr melkchocolade
  • Kokos, nogatine, gehakte amandelen, gemalen cornflakes/koffiewafels

Bereiding:
Meng de boter met de eigelen tot een glad mengsel. Ik doe dat gewoon met mijn handen, maar kan ook met een mixer of kneedmachine. Voeg de poedersuiker toe en meng erdoor. Doe dan maizena, bakpoeder en vanillesuiker of vanillearoma erbij en meng goed. Bloem toevoegen en kneed tot een zacht deeg.

Maak bolletjes ter grootte van een olijf en rol tot een staafje. Leg op een bakplaat met bakpapier en druk de staafjes plat met een vork.

Benieuwd naar de rest? Klik hier voor het volledig recept.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie