Duitse notenhoekjes (Nussecken)
Nussecken, oftewel notenhoekjes. Een beroemd Duits koekje en met reden. Ze zijn heerlijk!
Ingrediënten voor het deeg:
- 300 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 130 gram suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 100 gram zachte boter
- 2 eieren
Extra:
- Abrikozenjam
- 200 gram boter
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker
- 450 gram grofgemalen noten
- 1 zakje vanillesuiker
- Pure chocolade
- 5 el water
Bereidingswijze:
Kneed een kleverig deeg van 300 gram bloem, 1 tl bakpoeder, 130 gram suiker, 1 pakje vanillesuiker, 2 eieren en 100 gram zachte boter. Druk dit uit op een met bakpapier beklede grote bakplaat met opstaande randen (gaat het beste met vochtige handen). Besmeer het deeg dun met abrikozenjam.
Neem een pannetje en doe hier 200 gram boter, 5 el water, 200 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, laat alles smelten maar niet lang koken. Roer er 450 gram grof gemalen noten door en verdeel dit over het deeg. Bak het geheel 35 minuten op 175 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet (het liefste een hele nacht) in de koelkast en snijd in driehoekjes, zo groot of klein als je zelf wilt. Smelt pure chocolade en druk de zijkanten van de notenkoekjes in de gesmolten chocolade.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like