
Duivelse kip
Geen zin in heel uitgebreid te koken vandaag. Dus: duivelse kip, sticky lichtzoete kokosrijst en lichtzure komkommersalade gemaakt. Goede combinatie. Was heerlijk.
Ingrediënten:
- kippenpoten, kipkarbonades of drumsticks
- 4 teentjes knoflook, geraspt
- 1 flink stuk verse gember
- 4 volle el srirachasaus
- 2 el witte azijn (of rijstazijn)
- 2 el vissaus
- 1.5 el suiker
- zout en zwarte peper
- koriander, fijngehakt
- maizena
- olijfolie
Bereidingswijze:
Neem kippenpoten (snijd deze doormidden) kipkarbonades of drumsticks. Bestrooi met zout en bak bruin in een lepeltje olijfolie, duur ongeveer 10 minuten. Maak ondertussen een marinade van de knoflook, een flink stuk verse gember, witte azijn of rijstazijn, suiker, fishsauce, zwarte peper en srirachasaus. Haal de kip uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Giet de marinade in een pan, laat even doorkoken voeg een kop water toe en bind met een beetje maizena. Lepel de marinade over de kip en bak 30 minuten op 200 graden. Bestrooi met gehakte koriander en leg er evt wat partjes limoen bij.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like