Duivelse kip

Duivelse kip

Geen zin in heel uitgebreid te koken vandaag. Dus: duivelse kip, sticky lichtzoete kokosrijst en lichtzure komkommersalade gemaakt. Goede combinatie. Was heerlijk.

Ingrediënten:

  • kippenpoten, kipkarbonades of drumsticks
  • 4 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 flink stuk verse gember
  • 4 volle el srirachasaus
  • 2 el witte azijn (of rijstazijn)
  • 2 el vissaus
  • 1.5 el suiker
  • zout en zwarte peper
  • koriander, fijngehakt
  • maizena
  • olijfolie

Bereidingswijze:

Neem kippenpoten (snijd deze doormidden) kipkarbonades of drumsticks. Bestrooi met zout en bak bruin in een lepeltje olijfolie, duur ongeveer 10 minuten. Maak ondertussen een marinade van de knoflook, een flink stuk verse gember, witte azijn of rijstazijn, suiker, fishsauce, zwarte peper en srirachasaus. Haal de kip uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Giet de marinade in een pan, laat even doorkoken voeg een kop water toe en bind met een beetje maizena. Lepel de marinade over de kip en bak 30 minuten op 200 graden. Bestrooi met gehakte koriander en leg er evt wat partjes limoen bij.


4 reacties

  1. Marij geplaatst op mei 6, 2018 Beantwoorden
    Dit was geen duivelse kip, maar hemelse kip. Wat ontzettend lekker!!!
  2. brigitte geplaatst op augustus 20, 2018 Beantwoorden
    wat is sirachasaus
  3. Vonne geplaatst op november 20, 2018 Beantwoorden
    Wat een heerlijk recept is echt de moeite waard. Vlees is mals en pittig en kokosrijst smaakt er heerlijk bij. Met nog kommerschijfjes licht aangemaakt en mijn gasten bleven eten zo lekker werd het gevonden!
    1. Ramadan Recepten geplaatst op november 23, 2018 Beantwoorden
      Bedankt voor je reactie Vonne. Goed om te horen dat het in de smaak gevallen is!

Geef een reactie