Dynamite Shrimp

Dynamite Shrimp

Dit is zonder te overdrijven een van de lekkerste gerechtjes die ik ooit in mijn leven heb gegeten en gemaakt! Deze dynamite shrimps zijn niet alleen lekker omdat ze van garnalen zijn gemaakt, maar de combinatie van gefrituurde garnalen in een zoet pittige saus is gewoon een voltreffer, Zet deze op tafel en iedereen zal er helemaal weg van zijn!

Drankje ernaast is super makkelijk te maken en echt lekker! Doe wat munt en citroen in een glas. Voeg wat ijsklontjes toe en giet SPA blauw erbij. Als laatste doe je een beetje grenadine erbij. Ik gebruik hem zelf van het merk Monin, maar je kunt elke grenadine gebruiken die je lekker vindt.

Benodigdheden voor dynamite shrimp (à la PF Changs, Dubai):

  • 1 zak wokgarnalen/shrimps, zonder staart
  • 2 el sojasaus (bv. Kikoman)
  • 1 tl maizena + extra voor paneerlaag
  • 2 el mayonaise
  • 2 el chilisaus (bv. Go Tan)
  • 1 el Sriracha saus (verkrijgbaar bij AH of Toko)
  • Zonnebloemolie
  • 1 ei

Extra:

  • Bosui
  • Chilivlokjes
  • Krulsla

Bereidingswijze:

Laat de garnalen goed ontdooien. Als ze ontdooit zijn dep je ze even droog met een keukenpapier. Doe ze in een bakje en doe hier twee eetlepels sojasaus en een theelepel maïzena bij. Meng alles goed met de garnalen. Laat ze even een uurtje staan. Maak in tussentijd de saus klaar met door de mayonaise met de chilisaus en Sriracha saus te mengen. Meng het goed met elkaar en zet het even apart. Neem twee bakjes: eentje met een geklutst ei en eentje met een beetje maizena.

Haal de garnalen één voor één eerst door het geklutste ei en daarna door de maizena. Doe vervolgens een laagje zonnebloemolie in de pan en frituur de garnalen daarin tot ze een mooi kleurtje hebben. Leg ze erna even op keukenpapier zodat de olie kan uitlekken.

Doe de garnalen in een bakje en doe je saus erbij en schep het goed om zodat de saus goed vermengt met de garnalen. Serveer ze met wat gesneden bosui of wat chilivlokjes. Als je het in een glaasje wilt serveren kun je op de bodem een beetje krulsla leggen

Te volgen op…
Instagram: @mylifeinfood


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie