Eenvoudig aardbeiengebakje
Wat heb je allemaal nodig voor dit aardbeiengebakje? Normaal bak ik zelf een cake of een biscuit maar als je onverwachts bezoek hebt en je wat lekkers wilt serveren bij de koffie gebruik je gewoon kant en klare cake naar keus.
Ingrediënten:
- 2 bekertjes slagroom
- 1 bakje mascarpone
- Poedersuiker
- 2 zakjes klopfix
- Aardbeien
- Cake (zelf maken of kopen)
- Aardbeienjam
Extra:
- Chocolade of munt om mee te versieren
- 2 bakringen
- Vershoudfolie
Bereidingswijze:
Mix de mascarpone samen met de slagroom, poedersuiker en 2 zakjes klopfix op smaak tot een stevige crème. Laat het even in de koeling staan. Pak een bord en leg de ring er op. Knip een stukje vershoudfolie en doe het over de ring heen. Zorg dat de binnenkant van de ring bedekt is met vershoudfolie. Snij een plak cake en haal er een rondje uit met de ander bakring en duw het in de ring met vershoudfolie.
Was de aardbeien en dep ze even droog haal het kroontje er af. Snij ze door tweeën en doe ze om de binnenkant van je ring tot de binnenkant bedekt is met de aardbeien. Dan doe je een laagje aardbeienjam op de cake en dan een laag crème. Druk de crème goed aan zodat alles tussen de aardbeien ook gevuld is. Dan doe je weer een plakje cake er op en smeer dat laatste plakje af heel dun met crème. Trek langzaam de ring over de folie en dan heb je jouw gebakje al klaar.
Versier met kleine toefjes slagroom om het taartje heen. Halve aardbei en chocolade strepen. Laat ze even in de koeling opstijven kleine 15min en je kan meteen eten. Nogmaals met een eigen gemaakte biscuit/cake is het veeeel lekkerder maar soms heb je geen tijd daarvoor en is een kant en klare cake ook ideaal.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like