Eierkoeken zelf maken
Recept voor 8 – 10 eierkoeken om ze zelf te maken.
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- rasp van 1/2 limoen
- 100 gram bloem
- 1 theelepeltje baking soda/bakpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze:
Klop de eieren samen met de suiker tot je een smeuïge massa hebt. Voeg dan de limoenrasp en zout toe. Roer dit om en als laatst zeef je de bloem en bakpoeder erbij. Mix dit goed tot je een dik beslagje krijgt.
Neem 1 stuk bakpapier en schep dan 2 eetlepels beslag op je bakpapier. Je kunt zelf bepalen hoe groot je ze maakt. Houd wel wat ruimte tussen de rondjes die je maakt want ze gaan rijzen in de oven, flink ook.
Als je dit hebt gedaan ga je de oven eerst kort voorverwarmen 180 graden, 5 minuten max. Zet dan de bakplaat in de oven en bak ze tot ze goudbruin zien. Dit gebeurd heel snel, 15 minuten max. Houd de oven dus heel goed in de gaten.
En dan zijn je home made eierkoeken klaar.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like