Empanadas a la Temsamania met gehakt

Empanadas a la Temsamania met gehakt

Voor vandaag een frisse salade met een zelfgemaakte dressing en empanadas a la Temsamania met gehakt. Deeg is super goed gelukt, 3anighas tagroth! Maar na 30 stuks te vormen was ik het helemaal zat, dan maar een paar XXL formaten gemaakt empanadas a la Temsamania met gehakt – hihi. Besahtkom iftar alvast.

Ingrediënten:

  • 500 gr bloem
  • klein handje griesmeel
  • 1 el roomboter
  • 1,5 el gist
  • 1 ei
  • 100 ml lauwe melk
  • 150 ml lauw water (kan ook één van beide gebruiken 250ml in totaal dus)
  • 1 tl zout
  • 1 el olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem in een kom, samen met het ei, het water/melk, de roomboter, griesmeel, olijfolie, Italiaanse kruiden, gist en het zout. Los de gist op met een beetje water en zodra het opgelost is voeg je deze bij het bloem-mengsel.

 photo 10668662_813556832084790_5298927544124655111_o_zpstr2btemh.jpg

2. Kneed alles met de handen tot het deeg mooi glad/soepel is. Laat dit 30 minuten rijzen (tot het deeg zich verdubbeld). In de tussentijd kun je het gehakt-mengsel naar keuze maken.

 photo 11143400_813556568751483_5456512422720955659_o_zpsmsr0dph5.jpg

3. Verdeel het deeg in 2 bollen en rol ze goed uit met een deegrol. Snij een mooie cirkel uit het deeg met behulp van een ronde vorm. Leg de vulling op 1 helft van het deeg en vouw dicht. Vouw de randen om en druk aan met een vork. Besmeer de empanadas met eigeel en bestrooi ze met sesamzaadjes of oregano.

 photo 11041303_813556772084796_2404610366675182971_o_zpsa0jskbe1.jpg

4. Leg de empanadas op bakpapier op een bakplaat en zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 25 min.

 photo 10355636_813556658751474_2998940650064932353_o_zpsfheibjq3.jpg

Heel lekker met chilisaus. Je kan verschillende vullingen/vormen maken voor dit hapje. Zeker een aanrader!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie