Empanadas met tonijn
Recept voor empanadas met tonijn.
Ingrediënten:
- 2 uien
- 1 paprika
- 2 wortels
- 1/2 doosje champignons
- 1 pak bladerdeeg
- 1 blik tonijn
- 1/2 blik olijven
Bereidingswijze:
Schil de groente en snijd ze in grove stukken. De wortel dien je te raspen. Doe vervolgens alles in een koekenpan met een scheutje zonnebloem olie.
Bak alles glazig, je hoeft het niet dood te koken. Als je dit hebt gedaan doe er dan het blikje tonijn erbij. Roer alles goed om.
Doe het geheel dan in de vergiet, zodat alle vocht eruit kan lopen. Laat het afkoelen.
Haal ondertussen je bladerdeeg uit de vriezer en uit het pakje. Als deze een beetje ontdooit is ga je beginnen met vullen. Neem 1 vel bladerdeeg en leg het op de vormer. Doe in het midden 1 flinke lepel vulling.
Vouw het dicht en druk het dan goed aan. Haal de randen weg met je hand en vouw vervolgens weer open. Heb je geen vorm? Gebruik dan een mes en/of een vork. De empanada is gevormd, werk zo alles af. Smeer ze in met een geklutst eitje en zet ze dan in de oven voor 20 minuten op 200 graden.
Garneer eventueel met olijven. Lekker met harira!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like