Empanadas met tonijn

Empanadas met tonijn

Recept voor empanadas met tonijn.

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 paprika
  • 2 wortels
  • 1/2 doosje champignons
  • 1 pak bladerdeeg
  • 1 blik tonijn
  • 1/2 blik olijven

Bereidingswijze:

Schil de groente en snijd ze in grove stukken. De wortel dien je te raspen. Doe vervolgens alles in een koekenpan met een scheutje zonnebloem olie.

11102025_1592463021027132_5749352287178565589_o

Bak alles glazig, je hoeft het niet dood te koken. Als je dit hebt gedaan doe er dan het blikje tonijn erbij. Roer alles goed om.

11133883_1592463047693796_2427751811037348459_o

Doe het geheel dan in de vergiet, zodat alle vocht eruit kan lopen. Laat het afkoelen.

11154872_1592463017693799_4696829174510844433_o

Haal ondertussen je bladerdeeg uit de vriezer en uit het pakje. Als deze een beetje ontdooit is ga je beginnen met vullen. Neem 1 vel bladerdeeg en leg het op de vormer. Doe in het midden 1 flinke lepel vulling.

11136203_1592463074360460_3531569813001231255_o

Vouw het dicht en druk het dan goed aan. Haal de randen weg met je hand en vouw vervolgens weer open. Heb je geen vorm? Gebruik dan een mes en/of een vork. De empanada is gevormd, werk zo alles af. Smeer ze in met een geklutst eitje en zet ze dan in de oven voor 20 minuten op 200 graden.

11149606_1592463147693786_4619661006093073928_o (1)

Garneer eventueel met olijven. Lekker met harira!

11136116_1592463161027118_1692760937475582790_o


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie