Erwtensoep met worst

Erwtensoep met worst

Tijd voor echte winterkost! Simpel en vullend erwtensoep met worst a la moi. Ik had kleine worstjes gebruikt, maar rookworst kan ook. Allemaal verkrijgbaar bij de Turk of Marokkaanse slager.

Ingrediënten:

  • 1 pak spliterwten
  • 1 zakje fijne soepgroente
  • (Rook)worst
  • Zout

Bereidingswijze:

Zet een pan op met water voor de helft. Laat het koken en voeg dan de soepgroente toe. Laat dit koken voor ongeveer 5 minuten en doe er dan de spliterwten bij. Dan zet je het op een laag vuurtje met de deksel half op de pan, dit is zodat het een beetje kan indikken. Wel steeds even checken.

Niet erdoorheen roeren aan het begin. Pas als je ziet dat de spliterwten aan het oplossen zijn, dan kun je even omroeren tot je de juiste dikte van je soepje hebt.

Breng op smaak met zout. Voeg er dan in stukjes gesneden worst of rookworst aan toe. Je kunt het er bovenop leggen of in de pan erbij doen. Enjoy!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie