Fekkas met amandelen

Fekkas met amandelen

Met dit recept gaan de fekkas niet stuk. Ik snijd het met een kartelmes gelijk door. Ze blijven heel. Ik gebruik hier een Marokkaanse theeglas van 180 ml.

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 Marokkaanse theeglas olie
  • 1 Marokkaanse theeglas suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • half zakje bakpoeder
  • snufje zout
  • 450 gram meel
  • 2 volle theelepels anijszaad
  • 2 volle theelepels geroosterde sesamzaad
  • 2 volle theelepels venkelzaad
  • handvol grofgehakte geroosterde en ontvelde amandelen

Bereidingswijze:

Mix de eieren, suiker, vanillesuiker, olie en het zout goed samen. Voeg dan het anijszaad, venkelzaad, sesamzaad en de amandelen toe en meng dit goed samen. Voeg dan de bakpoeder samen met het meel toe. Voeg het meel in stappen toe totdat alles is verwerkt.

fekkas-feqqas-met-amandelen-recept

Je zal merken dat je deeg plakkerig is. Strooi daarom meel op je werkblad en meng er het deeg doorheen totdat dit niet meer plakt, maar nog steeds wel zacht aanvoelt. Verdeel het deeg in 3 gelijke bollen en rol dit weer uit tot 3 gelijke lange staven. Besmeer elke staaf met eigeel en strijk met een vork over de boven en zijkanten van de staven. Bak de staven op een bakplaat met bakpapier op 200 graden voor 20 minuten in de oven totdat ze mooi goudbruin zijn.

Snijd de staven in gelijke dikke plakjes en leg deze weer op de bakplaat. Bak de fekkas koekjes 15 minuten mooi krokant en goudbruin in de oven. Draai ze halverwege de baktijd om. Besaha.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie