Fekkas met pecannoten (Biscotti)
Recept voor Fekkas met pecannoten, ze kunnen ook door als Biscotti koekjes. De anijszaad en venkelzaad kan je ook weglaten, maar ik vind dat lekker in fekkas.
Ingrediënten:
- 1 kilo bloem
- 5 eieren
- 375 ml olie
- 250 gr pecannoten, in stukken
- 1 zakje bakpoeder, gezeefd
- 250 á 300 gr fijne suiker
- 2 etlp oranjebloesemwater
- Snufje zout
- 2 etlp anijszaad (optioneel)
- 1 etlp venkelzaad (optioneel)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren met de suiker en de olie. Voeg de overige ingrediënten toe en kneed dit goed door. Halveer het deeg en vorm van elk deel een rechthoek van 30 cm lang en 10 cm breed. Leg de repen op de bakplaat.
Klop 1 ei los en besmeer de repen ermee. Bak ze voor 20 á 25 minuten tot ze half gaar/net stevig zijn. Haal ze uit de oven om voor ongeveer 2 uurtjes af te koelen. Ik doe dit altijd zodra ze uit de oven komen. Maak een schone theedoek nat met wat water en leg dat over de repen heen. Zo wordt het snijden van de koekjes makkelijk en breken ze niet gauw.
Snijd de repen met een grote vleesmes in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Leg ze terug op de bakplaat met de gesneden kant naar beneden en bak nog voor circa 10 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze nog even afkoelen in de bakplaten.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like