Filodeeg roosjes in custard en siroop

Filodeeg roosjes in custard en siroop

Filodeeg roosjes in custard en siroop van verse munt en vanille. Pfff te dom!

Ingrediënten custard:

  • 250 ml room
  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • 60 gram suiker

Ingrediënten siroop:

  • Paar blaadjes verse munt, fijngesneden
  • Verhouding 1:1 suiker en water (dus 2 kommen water, 2 kommen suiker)
  • 1 vanillestokje

Extra:

  • 1 pak filodeeg

Bereidingswijze:

Maak roosjes van het filodeeg. Dit doe je door het filodeeg in het midden van je hand te plaatsen en vervolgens het een beetje te kreukelen. Zet ze in een beklede bakplaat. Klop alle ingrediënten voor de custard met elkaar en giet deze over de roosjes. Bak deze af in ongeveer 25 minuten op 180 graden.

filodeeg met siroop en custard

Maak de siroop en giet het over de gebakken filodeeg roosjes. Snijd in stukken.


2 reacties

  1. Laura geplaatst op april 9, 2016 Beantwoorden
    Hallo, Gisteren dit dessert gemaakt voor eters, maar ik vond het eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Het korstje met suikersiroop en die filokrokantjes was lekker maar de vulling vond ik erg naar ei smaken. Denk ook dat je custard normaal eerst moet bereiden voordat je hem de oven in doet? Groetjes Laura
    1. Lina geplaatst op april 9, 2016 Beantwoorden
      Ik heb dit recept niet geprobeerd, maar ik denk het ook..

Geef een reactie