Focaccia met ui en kaas
Recept voor focaccia met ui en kaas.
Voor het deeg:
- 500 gram bloem
- 150 ml lauw water (kan meer zijn)
- 40 gram boter
- 1 etlp suiker
- 2 etlp olie
- zout
- 1 eigeel en 2 etlp melk voor het bestrijken van de broodjes.
Voor de vulling:
- 5 grote uien, in stukjes en gebakken
- olie voor bakken
- zout en peper
- 300 gram geraspte ongeveer
- Italiaanse kruiden (Xenos, potje van Dipper Sicilie Melange)
Bereidingswijze:
Maak van de ingrediënten voor het deeg een soepele deeg. Laat het rijzen. Als het deeg heeft gerezen ga je er balletjes van maken en plat maken met wat olie op een werkvlak. Dan vormen zoals ik heb gedaan (of maak ze rond) en besmeer het met eigeel smeren. De gebakken en afgekoelde uitjes op de rauwe deeg doen en daarna de geraspte kaas erop. En niet vergeten de melange van de Italiaanse kruiden. Die kan je met de uitjes meebakken of op het rauwe deeg en kaas strooien. Er zit ook zout in dus gebruik niet al te veel, kaas is ook al zoutig. Laat het weer voor een half uurtje rijzen. Dan bak je de focaccia broodjes op 180 graden in de voorverwarmde oven voor 10 a 15 minuten gaar.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like