Focaccia Tonijnsalade van La Place zelf maken
Wij gaan al een tijdje niet meer na de V&D, ik heb de broodjes in huis gehaald. Focaccia broodjes met tonijn salade a la La Place en het roomkaas broodje natuurlijk!
Ingrediënten voor het deeg:
- 500 gram bloem
- 15 gr verse gist
- 250 ml lauw melk
- 100 ml lauw water
- 2 theelepels zout
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
Topping:
- Zout
- Rozemarijn
- Italiaanse kruiden
- Cherrytomaat
- Olijven
Ingrediënten voor La Place tonijnsalade:
- 1/2 ui
- 5 sprietjes bieslook
- 1 appel
- 50 gram tonijn in olie
- 1 eetlepel ketchup
- 3 eetlepels mayonaise
- snufje zout en peper
- 1 handje sla
Bereidingswijze:
Dit deegrecept is gewoon de basis van Focaccia brood(jes), je kunt er 1 grote van maken of 8 – 10 kleine of 6-7 middeltjes. Doe de bloem in een diepe bord en voeg hierbij het zout, olijfolie en als laatst de verse gist met de rozemarijn. Ik heb het water en melk bij elkaar gedaan, je verdunt dus als het ware de melk. De melk maakt het broodje erg zacht zelfs de volgende dag is het broodje nog heerlijk zacht. Doe dus het water/melk mengsel beetje bij beetje bij het bloem.
Vervolgens ga je het kneden, voeg beetje bij beetje het water/melk mengsel toe. NIET ALLES TEGELIJK DUS. Het deeg zo’n 10 minuten goed kneden, kan natuurlijk ook in de kneedmachine. Als het deeg klaar is en het zacht is, leg je het deegje in een ruime kom. Het deeg zal zich verdubbelen, dek het deeg af en zet het op een warme plek om te rijzen voor ong. anderhalf uur.
Na anderhalf uur kneed je het door nog even door, dan vorm je naar wens de grote van de broodjes. Je kunt 1 grote maken maar ook kleintjes, ik heb nu kleintjes gemaakt. Leg de gevormde broodjes op bakpapier laat wel wat ruimte tussen elk broodje, want de broodjes zullen in omvang verdubbelen.
Dek de broodjes af en leg ze op een warme plek voor 30 minuten. Meng ondertussen 3 eetlepels olijfolie met de 2 geperste knoflook. Leg de kruiden klaar ik heb rozemarijn en Italiaanse kruiden gebruikt. Als het deeg 30 minuten heeft gerust maak je met je wijsvinger holletjes in het deeg, ik heb het met mijn wijsvinger gedaan en heb van binnen naar buiten gewerkt.
Als je dit hebt gedaan doe je met een theelepeltje de olijfolie/knoflook in de holletjes die je hebt gemaakt. Werk zo alle broodjes af. Doe de cherry tomaatjes en olijfjes bovenop de broodjes leggen. Strooi dan het zout, rozemarijn en Italiaanse kruiden over de broodjes.
Verwarm de oven op 220 graden. Bak de broodjes 20/30min gaar in de oven. Laat de broodjes afkoelen om het af te werken doe je nog een beetje olijfolie over de broodjes.
Voor de tonijnsalade: Snipper de ui, snij de appel in blokjes en snij de bieslook fijn. Meng daarna de mayonaise en ketchup samen met een snufje zout en epeper tot een gladde saus. Meng de saus luchtig met de uien, appel, tonijn en bieslook.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like