Frambozen vanille cake
Van het een komt het ander. Deze frambozen vanille cake gemaakt en gevuld met zelfgemaakte frambozenjam. Oh, wat is die lekker zeg! Iedereen heeft ervan genoten. Geloof mij dit wil je echt maken!
Ingrediënten:
- 5 eieren
- 335 gr suiker
- 240 ml melk
- Snufje zout
- 12 gr bakpoeder
- 1 el vanille extract (zonder alcohol)
- 226 roomboter
- 375 gr meel
Benodigdheden voor jam:
- 2 doosjes frambozen uit de diepvries
- 150 gr suiker
- 30 ml water
Vulling:
- 500 gr mascrapone
- 300 ml slagroom
- 90 gr suiker
- 1 el vanille extract (zonder alcohol)
Werkwijze:
Mix de boter samen met de suiker los. Blijf mixen en voeg vanille extract en 1 voor 1 de eieren toe. Zeef in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de droge ingrediënten bij het beslag en mix terwijl je de melk erbij doet. Dit beslag dien je over 2 bakvormen van 26 cm gieten. Leg een vel pakpapier in je bakvorm en vet de randen met de boter. Giet de helft van het beslag in de bakvorm en laat de helft voor straks. Cake op 180 graden bakken voor 30 minuten.
Maak dan de jam: Doe de frambozen suiker water in de pan en breng aan de kook. Zorg ervoor dat er geen klonten in de jam zitten. Zeef de jam en leg het in de koelkast.
Voor de vulling klop je de mascarpone, suiker en slagroom samen tot een crème. Bewaar het in de koelkast. Als de cake volledig afgekoeld is snijd je ieder cake 1 keer door het midden. In totaal heb je dan 4 lagen cake. Breng 1 laagje jam en spuit crème erop, ga zo verder. Bij de laatste cake doe je alleen de crème erop, dus gebruik geen jam. Decoreer naar wens en alvast eet smakelijk!
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like