Frisse citroencake

Frisse citroencake

Recept frisse citroencake in tulbandvorm. Ik heb een glas gebruikt van 200 ml. Zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Ingrediënten:

  • 4 eieren (middel)
  • 1 glas olie
  • 1 glas melk
  • 1 glas suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 gram bloem
  • 1 glas poedersuiker
  • 2 citroenen

Bereidingswijze:

Voor het glazuur meng je 1 glas poedersuiker samen met de sap van een halve citroen. Dit goed roeren tot er geen klonten meer zijn en het glazuur egaal is. Zet dit apart.

Mix de eieren in een andere kom samen met de suiker en vanillesuiker op de hoogste stand voor 5 minuten tot het beslag zich verdubbeld. Voeg dan de olie, melk en de sap van een halve citroen toe. Mix dit kort samen voor 2 minuten op de middelste stand.

Als laatst voeg je de geraspte schil van een hele citroen toe, samen met de gezeefde bloem en bakpoeder. Mix dit kort samen voor 2 minuten op de laagste stand. Verwarm de oven goed voor op 200 graden voor 10 minuten. Vet de bakvorm goed in met bakkersspray of boter en bloem.

Giet het beslag in de vorm en sla de vorm een paar keer tegen het aanrecht aan. Je ziet dat er belletjes ontstaan, zo sla je de lucht uit het beslag.

Bak de cake dan voor 40 minuten op 160 graden. Prik er met een sateprikker in om te zien of de cake goed gaar is. Laat de cake goed afkoelen in de vorm. Leg de cake op een rooster en giet daar het glazuur overheen. Sprenkel er nog wat geraspte citroenschil overheen.

Et voila, eet smakelijk!


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie