Fruitcake voor beginners

Fruitcake voor beginners

En het is weer eens zover. Zin in een toetje! Maar snel mijn fruitcake voor dummies gebakken, yummie. Nu een heerlijk stuk met een dot slagroom en dan uitbuiken op de bank. Fruit kun je gebruiken wat je maar wilt, als het maar niet te waterig is. Ik had nog een blikje abrikozen en een glaasje papayabolletjes staan

Ingrediënten:

  • 100 gr gezouten roomboter
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl citroenrasp
  • 210 gr bloem
  • 1/2 pakje bakpoeder
  • 50 gr zure room
  • Fruit naar keuze

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven op 175 graden. Vet een bakvorm van 20 cm in en bekleed met bakpapier.

2. Klop de boter met de suikers romig. Voeg citroenrasp en 1 voor 1 de eieren toe.

3. Roer de bloem en bakpoeder door elkaar. Zeef boven het natte mengsel en roer snel door elkaar, niet te lang kloppen.

4. Voeg de zure room toe en meng snel door elkaar.

5. Doe het beslag in de vorm en maak glad met een spatel, leg het fruit er losjes op (niet erin drukken).

6. Bak de cake 1 uur.

7. Haal de fruitcake uit de oven en laat het 5 minuten in de vorm staan. Laat hem dan afkoelen op een rekje.

8. Bestrooi met een beetje poedersuiker.


Er zijn nog geen reacties geplaatst. Wees de eerste!!

Geef een reactie