Gamba’s in een romige saus
Oh man o man, ik ben niet vaak lyrisch over een recept, maar dit is een blijvertje. Heerlijk. Een stoofschotel van grote gamba’s in een romige saus waar je je vingers bij op eet. En last but not least, simpel en snel klaar te maken. Wij hebben het gegeten met knoflook-kruidenbroodjes. Koop voor dit recept een kilo van de grootste rauwe gamba’s die je kunt vinden (dus niet de roze, die zijn voorgekookt).
Ingrediënten:
- 1 kilo grote rauwe gamba’s
- 1 uitje
- 1 rode paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 koffielepel (gerookte) paprikapoeder
- 1 blikje kokosmelk
- 1 blik gepelde tomaten
- 1/2 blik water
- 1 tuinkruiden bouillonblokje
- 1 handje gehakte koriander
- 1 handje gehakte peterselie
- sap van een halve citroen
- zeezout en zwarte peper
- zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Snipper een uitje heel fijn. Bak dit glazig in een scheutje zonnebloemolie. Snij 1 rode paprika in blokjes en pers 2 teentjes knoflook, voeg deze toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg een flinke koffielepel (gerookt) paprikapoeder toe. Bak even mee. Doe er dan een blik gepelde tomaten bij en een half blik water. Plet met een vork de tomaten. Voeg wat zeezout en zwarte peper toe en verkruimel een tuinkruiden bouillonblokje erover.
Strooi er een klein handje gehakte koriander en een handje gehakte peterselie over. Doe het deksel op de pan en laat een half uurtje pruttelen. Maak ondertussen de gamba’s schoon. Pel ze en verwijder het darmkanaal. Laat het staartje zitten. Doe de gamba’s in de saus en laat 5 minuten pruttelen. Roer er dan 1 blikje kokosmelk door en het sap van een halve citroen. Alleen verwarmen. Niet meer laten koken. Yummie.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like