Gamba’s in pikante tomatensaus
Ingrediënten:
- 5 á 6 el olijfolie
- garnalen/gamba’s (hoeveelheid naar keuze)
- 1 puntpaprika
- 1 teentje knoflook
- 1 rode ui
- paar takjes koriander
- rode peper (hoeveelheid naar keuze)
- 1/2 citroen
- 1/2 pak Heinz Tomato Frito
Kruiden:
- paar takjes verse rozemarijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zwarte peper
- zout
Bereidingswijze:
Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel de gamba’s (staartje heb ik niet verwijderd, blijft je gamba mooier in vorm) en snijd de puntpaprika in dunne plakken. Pel en pers de knoflook. Hak de koriander fijn en snijd de rode peper klein.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg de paprika en rode peper toe. Bak dit even door en voeg vervolgens de koriander, knoflook en garnalen toe. Breng op smaak met de kruiden en citroensap. Giet de Heinz Tomato Frito toe en laat het op zacht vuur pruttelen. Zodra alles gaar is kun je de garnalen in tomatensaus serveren. Garneer eventueel met fijngehakte koriander en een beetje olijfolie.
Serveertip:
Sneetjes vers brood om eventueel de overtollige saus te dippen.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like