Gamba’s Pil Pil
Gamba’s pil pil…ik bestel dit meestal in een restaurant, maar dacht eens zelf maken. Zo lekker. Ik maak ze vandaag weer, ik heb nog veel gamba’s over, maar dit keer een variant met tomatensaus. Deze vuurbestendige schaaltjes zijn bij de Xenos te koop, ik heb ze zelf uit Marokko gehaald.
Ingrediënten:
- Gamba’s (per persoon heb je 8 gambas met schil nodig)
- 1 volle eetlepel kruidenboter
- 6 teentjes knoflook, in dunne plakje
- 1 rood chilipepertje/Spaans pepertje, in dunne ringetjes (of gedroogd chilipeper)
- 1 koffielepeltje piri piri kruiden
- Beetje fijngesneden peterselie
- Citroensap naar smaak
- Zeezout naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze:
Ontvel de gamba’s, maar gooi de schil niet weg. Dep ze goed droog en leg ze aan de kant. Neem een pannetje en vul deze met 1cm water. Doe hierin de piri piri kruiden, 1 teen knoflook in plakjes en de gambaschillen. Laat dit aan de kook brengen en sudderen tot het water voor de helft verdampt is. Zeef het en gooi de schillen weg, bewaar de saus. Verwarm in een diep koekenpannetje de olijfolie (halve cm ongeveer) en doe hierin de spaanse peper en de knoflook. Laat dit aan de bak komen en blijf het roeren, de knoflook mag niet donker worden, anders krijg het een bitter smaakje.
Doe hier de gambas bij en laat ze bakken tot ze roze zijn. Voeg dan de kruidenboter toe, laat deze smelten. Zet nu alvast de schaaltjes op het vuur zodat ze warm kunnen worden. Giet nu een beetje (naar smaak) van het gamba-kookvocht bij de gambas. Nu is alles klaar.
Verdeel de garnalen over de schaaltjes en schenk de desgewenste hoeveelheid oliesaus eroverheen. Knijp er nog wat citroensap er overheen en garneer met de peterselie. Serveer er wat zeezout bij en serveer direct…pas op de schaaltjes zijn heet! Heerlijk soppen met brood.
Misschien vind je dit ook leuk
You might also like